Tisztelt Partnerünk,

tájékoztatásul írjuk, 2023. július 01-től hatályos az “EPR” törvény, amelynek célja a keletkező hulladékok csökkentése, illetve azok újrahasznosítása. Ez gyakorlatilag minden kereskedelemmel foglalkozó céget érint.

Fontos információ, hogy ez a „kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer” („Extended Producers Responsibility = EPR„) minden gyártóra/importőrre vonatkozik és minden csomagolóanyag után meg kell fizetni, ami később hulladék lesz.

A fizetendő díjak költsége az EPR bevezetésével mintegy 3-4-szeresére emelkedik, mert mostantól termékdíjat és az EPR díjat IS egyaránt meg kell fizetni. Mi úgy kalkuláltunk, hogy ez az összeg több tízmilliós többletköltséget jelent Cégünknek.

 

Az elmúlt években sorra felbukkanó nehézségek ellenére törekszünk az árstabilitásra. Bár az eddigi árcsökkentés folytatására nem nyílik lehetőségünk, de az árstabilitás és a korrektség jegyében ezt a költséget SEM kívánjuk érvényesíteni árainkban!

Szeretnénk, hogyha ránk tekint, akkor továbbra is a megbízhatóságot, a stabilitást sugallja valamennyi üzletfelünk számára.

A törvény hátteréről itt olvashat bővebben: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230606/nyilvanosak-az-epr-dijak-mar-csak-egy-honap-a-rendszer-eles-indulasig-619440

 

Üdvözlettel
Metz László / Ügyvezető