FÉNYEZÉS JAVÍTÓFESTÉK STIFT

Az autók fényezése az egyik legnagyobb igénybevételnek kitett festett felület. Sajnos előbb vagy utóbb a napi használatból eredő karcolások és kőfelverődések a legnagyobb odafigyelés mellett is megjelennek a fényezésen. Ha megtörtént a baj, érdemes minél hamarabb orvosolni, mert egy kisebb sérülés miatt az esztétikai probléma mellett akár néhány hét alatt felütheti a fejét a rozsda, ami alattomosan terjedni kezd a még épp festékréteg alatt.

De mit tehetünk, ha megtörtént a baj és lepattant a festék az autónkról vagy megkarcoltuk a fényezést?

HOL VÁSÁROLJ JAVÍTÓFESTÉKET?

Ha körbenézünk az autófestékek piacán, akkor hamar rádöbbenünk, hogy nem is olyan egyszerű a választás. Kezdve az igazi bóvli TV-shopos csodaceruzától, a minden hibát 20 másodperc alatt tökéletesen eltüntető “óriáskamu” polírozó csomagon át rengeteg kukába való termékkel találkozhatunk. Ne dőlj be a több tízezer forintért árult semmirevaló termékekenek, csodák sajnos nincsenek…

Előrecsomagolt autófesték stift – Jó az nekem?

GYÁRI JAVÍTÓSTIFTEK

Mit jelent a “gyári szín”? A gyári színeket olyan nagy festékgyártó cégek készítik, mint a Sherwin-Williams, PPG, Valspar, DeBeer stb. Ezek a cégek nem készítenek előrecsomagolt javítóstifteket, hiszen tudják, hogy nem lehet több tízezer egyedi színt 10 ml-es csomagolásban kitenni egy üzletbe. Biztosan láttak már festékboltok polcain sorakozó javítóstifteket, ami a gyártó szerint lefedi az összes autószínt, ami létezik. Szép is lenne, ha egy 50-80 darabos készlet mind az 50 000+ színt magábanfoglalná.

Ezek az előregyártott javítóstiftek általában többé-kevésbé hasonlítanak is az autón lévő árnyalathoz, de természetesen semmilyen garanciát nem kapunk hozzá, így ha nem stimmel a szín, az eladó vállvonogatáson túl nem sokat fog tenni. További probléma, hogy ezek a javítófesték stiftek 1-komponensű anyagok, ami azért baj, mert a nap igen gyorsan kiszívja a színét. Illetve bármilyen gyengébb oldószerrel is letörölhető a felületről. Ideiglenes esztétikai megoldásnak sem jó, hiszen a rozsda igen gyorsan átfogja rágni ezt a nagyon gyenge anyagot.

Egyedi színkeveréssel előállított gyári javítófesték stift

EGYEDI SZÍNKEVERÉS MINDEN JAVÍTÓSTIFTNÉL

Minden motorhoz és gépkocsihoz egyesével, színkód vagy minta alapján készítjük el a javítófestéket, így biztosítva a pontos és tökéletesen megegyező színárnyalatot. A számítógépes színkeverés garantálja, hogy mindig ugyanazt a minőséget és árnyalatot állítsuk elő. Üzletünkben az összes jelentős festékrendszer megtalálható, így mindig a legtökéletesebb színt tudjuk elkészíteni.

VALÓDI 2-KOMPONENSŰ FESTÉKEK

Miért fontos, hogy valódi 2-komponensű festéket használjon? Az 1-komponensű anyagok nagyon sérülékenyek, az időjárás, UV sugárzás igen hamar tönkreteszi az ilyen anyaggal festett felületet. Kisebb sérülésnél nagyon könnyen lepattan a felületről utat engedve ezáltal a rozsdának.

Honnan tudjuk, hogy a festék 1-komponensű?

Nagyon egyszerű. A 2-komponensű anyagok 2 különböző részből állnak. Egy akril festék például magát a festéket, illetve egy úgynevezett edző anyagot tartalmaz, ami összekeverés után megindítja a térhálósodási folyamatot. Ennek hatására a bevonat kémiai úton köt meg, így nagyon kemény, sérülés és oldószerálló felületet hoz létre.

Nem tudja az autója színkódját? Nézze meg a színkód kereső oldalunkat!