Milyen célt szolgál ez a 6 különböző lapot tartalmazó szemcsekiválasztó kötet? 

Ez a kötet Valspar festékkel lefújt 6 különböző metálszemcse méretű lapot tartalmaz. Minden lap a leggyakrabban előforduló metálszemcse méretet mutatja.

Az 1.) nagyon finom szemcse, 2.) finom szemcse, 3.) médium finom szemcse, 4.) nagyméretű szemcse, 5.) nagyon nagyméretű szemcse, 6.) extra nagyméretű szemcse.

Miért szükséges használni a szemcsekiválasztó kötetet? 

Ez a szemcsekiválasztó kötet a Valspar spektrofotométer tartozéka. A legújabb ICRIS frissítés lehetővé teszi, hogy a Valspar spektrofotométer felhasználó felületén elérhető a szemcsekiválasztó opció. A szemcsekiválasztó kötet, és a spektrofotométer szemcsekiválasztó opció együttes használata, nagy segítséget nyújt, az effekt színek optimális szemcseméret kiválasztásához. (1. ábra).

A szemcsekiválasztó kötet használata. 

Alaposan tisztítsa le a felületet. A Valspar spektrofotométerrel 3 különböző ponton mérjen be egy színt. A szemcsekiválasztó kötet 6 lapjának segítségével határozza meg, hogy melyik szemcseméret a legjobb a felülethez. A lapok hátulja meg van számozva. Jegyezze meg a számot. A számítógépen nyissa meg a spektrofotométer felhasználó felületét, és jelölje ki a „search formula (spectro)”, jelölje ki „last reading”. Ezt követően válassza ki a „brand” (márka), és a „quality” (festékrendszer), majd legalul válassza ki a „coarseness” 6 szemcseméret közül, amelyik a legjobb a felülethez. Kattintson rá a „next”-re és a spektrofotométer a Valspar adatbázisából kiválasztja a legjobb színt. (2. ábra)

 

 

Hasznos tanácsok a szemcsekiválasztó kötet, és a spektrofotométer használatához.

  1. A szín bemérést követően a spektrofotométer felhasználó felületén megjelennek az effekt színek. Az egér mutatójával jelölje ki a spektrofotométer által kiválasztott effekt szín egyikét, majd a szín ablaknál láthatja a megfelelő szemcseméretet az adott effekt színhez.
  2. A lehető legjobb fényviszonyok mellett, hasonlítsa össze a szemcsekiválasztó kártyákat a bemért felülethez, és válassza ki a legjobban hasonlító szemcseméretet.
  3. Ügyeljen arra, hogy amikor ellenőrzi a szemcseméretet, a bemért felület nagyon tiszta, és szennyeződésmentes legyen. A legjobb eredményt akkor éri el, ha 45°-os szögben, és szemből nézetben választja ki a szemcseméretet.

 

 

Spectrophotometer  - metál szemcsék meghatározása 01
Spectrophotometer  - metál szemcsék meghatározása 02

Tájékoztató letöltése pdf formátumban:

Letöltés